Telefon
WhatsApp
ERBAALI ÜRETEN KADINLARIN YENİ ADRESİ ERBAA BELEDİYESİ BİLİM KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
300 X 250 Reklam Alanı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Erbaa Belediyesine tahsis edilen 3841 mt2 lik alan içerisinde bulunan DSİ binası Erbaa Belediyesinin yaptığı dekorasyon çalışmalarıyla kadınlar için bir kurs merkezi ve yaşam alanına dönüştürüldü.  Mayıs 2021 de Erbaa Belediyesi Bilim Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan binada kadınlar için mesleki ve sanatsal kurslar yer alıyor. Açıldığı günden bu yana kadınların yoğun ilgi gösterdiği merkez bir cazibe merkezi, açılan kurslar bir sosyalleşme alanı, kültürel faaliyetlerin yapıldığı bir üretim atölyesi, bir eğitim yuvası ayrıca kadınlar için bir gelir kapısı olmuş durumda. 

SANATSAL KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Merkezde Çini, Seramik, Rölyef, Ahşap Boyama, Takı Tasarımı, Çeyiz Ürünleri ve Dikiş kursları ağırlıklı olarak açılıyor. Özellikle sanatsal kurslar olan çini, seramik, ahşap boyama ve rölyef gibi kurslara Erbaalı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Merkezde açılan Dikiş-Nakış kursları ise kursiyerlerin bütçelerine ve ev ekonomilerine katma değer sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Bu kurslarda üretilen ürünler yıl boyu açılan sergilerde satılarak kursiyerlere kazanç sağlıyor.

2 YILDA 80'E YAKIN KURS AÇILDI 1500 KURSİYER EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

Erbaa Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme (ESMEK) kursları kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi ile Erbaa Belediyesi arasında yapılan işbirliği ile 2 yılda merkezde yaklaşık 80 kurs açılmış durumda. Yıl boyunca devam eden bu kurslarda 1500'e yakın kadın eğitim almış, tamamladığı bu kurslardan sertifikalarını almış durumda. Merkezde talebe bağlı olarak kurs açılabilmesi için gerekli şartların oluşması durumunda farklı kurslar da açılabiliyor. 

HANİFE BÜŞRA KONYAR SANAT ATÖLYELERİNDE SONA GELİNDİ

Başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu vefat eden Hanife Büşra Konyar isminin verildiği, Bilim Kültür Sanat Merkezinin bulunduğu alanda inşa edilen sanat atölyeleri için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacak olan sanat atölyeleri içerisinde; Çini, Seramik, Rölyef, Ahşap Boyama gibi kurslarda üretilen ürünlerin satışının yapılacağı bölümler, Tezhip-Hat sanatının icra edileceği bir alan, Kitap Kulübü ve Yabancı Dil Akademisi, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırıldığı bulunduğu bölümler yer alacak.

“BURASI ERBAALI ÜRETEN KADINLARLA ÖZDEŞLEŞECEK”

Bilim Kültür Sanat Merkezinde devam eden ve yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “Şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz projelerimizden biri olan Bilim Kültür ve Sanat Merkezimizin meyvelerini çok şükür alıyoruz. Bu konuda çok mutluyuz. Bizim için buranın önemi çok büyük. Bizler bu alanı tamamen Erbaalı kadınlara emanet etmek istiyoruz. Mesleki, sosyal ve kültürel olarak gelişecekleri, birlikte güzel vakit geçirecekleri, üretimin bizzat içinde bulunacakları bir alanları olsun istiyorduk. Bunu da çok şükür başardık ama yapacaklarımız bununla sınırlı kalmayacak. Burasını geliştireceğiz, gelecek nesillere aktararak bu alanın kadınlarla özdeşleşmesini sağlayacağız. Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyelerimizi de çok kısa sürede açacağız. Burası da kadınların, gençlerin, çocukların meslek öğrenip hobi edinecekleri bir alan olacak inşallah. Erbaa'mıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.  

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Erbaa Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği