1: 2:

Vali Balcı, Zile Kalesi'nde incelemede bulundu

Zile ilçe merkezinde yer alan, bir höyüğün üzerine inşa edilmiş akropol özelliğine sahip Roma dönemi eseri Zile Kalesi'nde çevre düzenlemesi yapılıyor. İçerisinde işlevini yitirmiş saat kulesi yer alan kalede su sarnıcı ile kuzeydoğusundaki kayalıklara oyulmuş Roma dönemine ait küçük bir tiyatro da yer alıyor. Roma İmparatoru Jül Sezar'ın Basforos Kralı 2'nci Pharnake'ye karşı zafer kazandıktan sonra senatoya meşhur 'Geldim, gördüm, yendim' sözlerini yer aldığı mektubu yazdığı Zile Kalesi'ni yılda yaklaşık 25 bin kişi ziyaret ediyor. Tokat Valiliği ve Özel İdaresi tarafından hazırlanan 1 milyon 200 bin TL ihale bedelli projeyle 4 bin yıllık tarihi Zile Kalesi'nde doğal taş yürüyüş yolları, temaşa alanları, aydınlatma, yeşillendirme çalışması yapılıyor. Tokat Valisi Ozan Balcı yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. 
 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Balcı, "Zile Kalesi Tokat'ımızın ve Zile'mizin tarihine tanıklık etmiş önemli bir kültürel değerdir. Valiliğimiz koordinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle iç mekanı restore ediyoruz. Dış mekan restorasyonu için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hayırlı olsun. Valiliğimiz koordinesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın 610 bin lira desteği ile Veni Vidi Vici Kent Müzesi'nde devam eden çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Tokat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.